Liga šampiona: Dinamo mjerka evropsko proljeće

"Držim da je Salcburg pod većim pritiskom jer mi imamo bod više, a učinićemo sve da to tako ostane i nakon utakmice"

05.10.2022. 12:16
  • Podijeli:
DInamo_Luka Stanzl Pixsell-1664964401257.webp Foto: Luka Stanzl / Pixsell

Fudbaleri Dinama večeras jurišaju na Salcburg u utakmici trećeg kola Lige šampiona koja ima visoki ulog (18.45 časova).

Jer, ako bi Modri slavili u Mocartovom gradu, napravili bi veliki, vjerovatno i presudan korak ka evropskom proljeću. Uz to, značajno bi si popravili šanse da prezime u eliti. I na koncu još ovo, prekinuli bi post dug 24 godine. Toliko, naime, Zagrepčani nisu dobili utakmicu na strani u društvu najboljih.

Učenici Ante Čačića u uvodna dva kola su odradili solidan posao. Prvo su na pleća bacili moćni Čelzi, a potom skupo prodali kožu Milanu.

Sada slijedi dvomeč protiv rivala iz svoje "lige".

Ono što nije dobro je da je Stefan Ristovski otpao za današnju utakmicu, a vjerojatno neće zaigrati ni Josip Mišić, jedan od ključnih igrača hrvatskog prvaka. Čačić će zbog toga vjerovatno odustati od 3-5-2 formacije koju je koristio u prve dvije runde i odlučiti se za 4-2-3-1 kojom diominira u HNL-u.

"Salcburg ima veliku energiju i specifičnu igru. U fazi odbrane i u fazi napada se pojavljuju kao u jatu blizu lopte, sa sedam-osam igrača. Dinamo ima znanja i iskustva i nadam se da ćemo pronaći način kako se suprotstaviti igri domaćina. Držim da je Salcburg pod malo većim pritiskom jer mi imamo bod više, a učinićemo sve da to tako ostane i nakon večerašnje utakmice", jasan je Čačić, uz poruku da su Mišić i Ristovski vrlo bitni igrači i da je hendikep zbog toga i veći.

U ostalim utakmicama današnjeg programa sastaju se: Lajpcig - Seltik (18.45), Benfika - PSŽ (21), Čelzi - Milan (21), Juventus - Makabi Haifa (21), Mančester siti - Kopenhagen (21), Real - Šahtjor (21), Sevilja - Borusija Dortmund (21).

Standings provided by Sofascore
  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()