Legenda odabrala trojicu najboljih svih vremena, nema Ronalda

Od mlađih izdvojen Kylian Mbappe

21.02.2023. 09:52
  • Podijeli:
Kristijano Ronaldo-63c9b3f698c46.webp Foto: AP Photo/Hussein Malla/Tanjug

Legendarni nizozemski fudbaler Ruud Gullit dao je svoje mišljenje o najvećem svih vremena.

U razgovoru za Marcu je izdvojio tri igrača koji su po njemu najbolji u historiji.

"Lionel Messi je imao ogroman pritisak da osvoji Svjetsko prvenstvo. Ovo mu je bila zadnja šansa i uspio je. Messi, Pele i Maradona su najbolji u historiji", rekao je Gullit koji je tako iz Top 3 izostavio Cristiana Ronalda.

Dalje se osvrnuo na Kyliana Mbappea, za kojeg Gulit tvrdi da je na Messijevom nivou.

"Onaj njegov nastup u finalu Svjetskog prvenstva... Toliko odgovornosti je preuzeo, a tako je mlad... Izvanredan je, nevjerovatan. A sjetimo se kakvo je ljeto imao jer je birao između Reala i PSG-a. Ostao je u PSG-u i nastavio briljirati. Impresioniran sam."
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()