Lavovi Atlasa san dug 36 godina pretvorili u javu

Reprezentacija koju je u Katar odveo Vahid Halilhodžić potvrdila epitet jednog od najprijatnijih iznenađenja planetarne smotre

01.12.2022. 17:57
  • Podijeli:
Kanada Maroko_Natacha Pisarenko AP Tanjug-6388d37b236cc.webp Foto: Natacha Pisarenko / AP / Tanjug

Fudbaleri Maroka po drugi put u svojoj istoriji plasirali su se u eliminacionu fazu Svjetskog prvenstva.

Do podviga čekanog 36 godina Lavovi Atlasa stigli su zahvaljući pobjedi nad Kanadom rezultatom 2:1.

Reprezentacija koju je u Katar odveo Vahid Halilhodžić tako je potvrdila epitet jednog od najprijatnijih iznenađenja planetarne smotre.

Posao joj je znatno olakšan već na startu, u četvrtom minutu, kada je golman Kanađana Milan Borjan napravio kardinalnu grešku.

Čuvar mreže Crvene zvezde se "zaigrao" na ivici šesnaesterca, previdio raspored saigrača te kroz sredinu gurnuo loptu naprijed. Tu je kao zapeta puška čekao Hakim Zijeh koji je odmah shvatio kakav poklon je dobio.

Vidio je praznu mrežu, nije oklijevao, te je efektnim udarcem pogodio za vođstvo i veliku feštu više od 10.000 marokanskih navijača na "Al Tumama" stadionu.

Jeftino primljen pogodak izbacio je iz takta Crvene kojima je trebalo određeno vrijeme kako bi se vratili u život.

Na žalost po njih, taj povratak predugo je trajao, pošto je rival već do 23. minuta imao dva pogotka viška.

Ašraf Hakimi sve je dobro uradio po desnom boku, pravovremeno uposlio Jusefa En Nesiri koji je sjajno primio loptu, a onda i jakim, preciznim šutem pogodio metu.

Druga lopta u mreži razbudila je autsajdera koji je zaigrao bolje i u 40. minutu upio da smanji "minus". Kajl Larin je "probio" lijevu stranu šutirao i uz pomoć Najefa Aguerda zatresao mrežu.

Maroko je bio više nego zadovoljan rezultatom na predahu, tako da u nastavku nije forsirao. Šta više, sjevernoafrička selekcija se u nastavku opredijelila za čuvanje rezultata, nije napadala, ne uputivši nijedan udarac ka golu protivnika.

Kanađani su, s druge strane, imali inicijativu, stvorili su neke polušanse, ali nisu uspjeli da izbjegnu poraz.

Mundijalske rezultate, raspored i trenutni plasman možete pronaći ovdje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()