Lalatović: Premijer liga je nevjerovatna

Na početku sezone nismo imali sreće, ali nismo je ni zaslužili

05.08.2022. 11:49
  • Podijeli:
nenad-lalatovic-fk-borac.jpg

Trener fudbalera Borca Nenad Lalatović tvrdi da "crveno-plavi" neće potcijeniti Igman u sutrašnjoj utakmici utakmici četvrtog kola Premijer lige koju je opisao kao nevjerovatnu i izvanrednu.

Popularni Lalat u Grad na Vrbas je stigao uz veliku euforiju, međutim, ona je splasnula poslije razočaravajućih rezultata na startu kampanje. Banjalučane je iz Evrope eliminisao B36 Toršavn sa Farskih Ostrva, u prvom domaćem ispitu upisan je samo remi protiv Sloge na koji se nadovezao poraz u derbiju od Sarajeva. Srpski stručnjak je bio spreman da napusti kormilo, uprava je, pak, odbila ostavku i dvije strane su nastavile saradnju.

Svjetlo na kraju tunela počelo je da se nazire prethodnog vikenda, kada su Lalatovićevi učenici kao gosti uzeli mjeru Posušju. Taj trijumf popravio je raspoloženje u timu i dao vjetar u leđa pred sutrašnji ispit u Novom Gradu koji je zakazan za 17 časova. 

"Uvijek je ljepše kada se pobijedi. Na početku sezone nismo imali sreće, ali nismo je ni zaslužili kad smo napravili onakva dva penala protiv Farana, greškama protiv Sarajeva poklonili pobjedu rivalu, a u utakmici protiv Sloge vodili 2:0 i onda neshvatljivo pali. Jako teško je izaći iz uvodne krize. Kako vrijeme bude odmicalo, igraćemo sve bolje i bolje. Bilo bi jako važno da vežemo dvije pobjede. Poslije prve ambijent je puno bolji, a poslije druge će biti još bolji. Ni Igmanu ni nama neće biti lako igrati od 17 časova, ali će rivalu svakako biti lakše da protiv nas nastupi u Novom Gradu, nego u Banjoj Luci. Sigurno je da protivnika nećemo potcijeniti. Nemamo alibi. Ova liga je nevjerovatna, izvanredna. Svako svakog može da pobijedi i stalno se mijenja šampion. To u Srbiji baš i nije slučaj. Ko je Zvezdaš, njemu odgovara, ali neću o tome da pričam da me Partizanovci opet ne bi kritikovali", izjavio je Lalatović, izrazivši još jednom žaljenje što njegova četa utakmice ne igra na Gradskom stadionu.

Trener šampionskog Zrinjskog Sergej Jakirović je u intervjuu za UNU izjavio da razumije Lalatovićevu situaciju, uz poruku da je i njemu trebalo vrijeme da se adaptira na Premijer ligu, kao i da očekuje da se Borac digne i bude konkurent za krunu. Strateg Borca mu se zahvalio na tim riječima.

"Hvala kolegi Jakiroviću. On je sjajan trener, tu je već tri godine, sa svojim igračima se zna u dušu. Mislim da će i moj Borac biti takav ako bih bio tu godinu dana. Da forimamo pravi tim i priviknemo se jedni na druge. Polako se adaptiram, novi sam tu. U Srbiji mi je bilo puno lakše. Ovo je nova ekipa, nov trener, nov stručni štab. Banja Luka me od prvog dana prihvatila fenomenalno, kao da sam ovdje rođen. Rezultati nisu bili dobri, bilo je teško, ali na sve čovjek mora da se privikne", dodao je Lalatović.

Očekivanja pred ispit protiv Igmana iznio je i mladi Enver Kulašin, koji je poručio da velike promjene u igračkom kadru rivala neće olakšati posao njemu i saigračima:

"Igman je izmijenio skoro cijelu ekipu u odnosu na prošlu sezonu. Odigralo je baš dobro protiv Širokog. Međutim, gledamo samo sebe. Bitno je da smo pobijedili Posušje, a sa ovim kvalitetom i igrom možemo da se nadamo novom trijumfu" zaključio je Kulašin.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()