Kurtoa častio, Sabiri uzeo poklon, Abuklal stavio tačku

Ovo je veliki podvig ako se uzme u obzir da su Marokanci u prvih 180 minuta igrali sa srebrnim i bronzanim sa prethodnog SP

27.11.2022. 15:55
  • Podijeli:
Belgija Maroko_Frank Augstein AP Tanjug-1669560362530.webp Foto: Frank Augstein / AP / Tanjug

Fudbaleri Maroka priredili su novu katarsku senzaciju pošto su na pleća bacili jednog od favorita smotre, Belgiju (2:0)

Popularni Lavovi sa Atlasa iskoristili su slabu intervenciju Tiba Kurtoe i zahvaljujući lukavom udarcu Abdelhamida Sabirija došli do zlata vrijednih bodova koje je potvrdio Zakarija Abuklal.

Ovakav epilog im pred preostali meč sa Kanađanima daje realne šanse za prolaz dalje. Ovo je veliki podvig ako se uzme u obzir da su u prvih 180 minuta igrali sa srebrnim i bronzanim sa prethodnog Svjetskog prvenstva. 

Crveni đavoli su napravili skup kiks, pružili su još jednu blijedu partiju i u završnoj rundi protiv Hrvatske moraće kud i kamo bolje ukoliko ne planiraju ekspresni povratak kući.  

Duel je počeo bizarnom i, za sada, nerazjašnjenom situacijom. Naime, golman Maroka Jasin Bono bio je najavljen kao starter, pojavio se na terenu, otpjevao himnu i onda nestao. Na osnovu dostupnog snimka čini se da mu je pozlilo zbog čega je došlo do kasne promjene i mjesto među stativama zauzeo je Munir.

Za razliku od mnogih prethodnih mundijalskih utakmica, ova je ponudila kud i kamo više uzbuđenja u prvih 45 minuta. Obje ekipe su pokušavale da "poentiraju", vidjeli smo deset šuteva, veliku borbu i jedan gol. Doduše, poništen.

Njega je u samom finišu iz slobodnjaka postigao Hakim Zijeh. Pa ipak, kako se  Roman Sais nalazio u ofsajdu, a Kurtoa bio ometen njegovim prisustvom u petercu, arbitar Cezar Arturo Ramos je nakon VAR konsultacija rastužio Lavove sa Atlasa i armiju njihovih navijača.

Bilo je to 14. put u 26 katarskih susreta da rezultat na poluvremenu glasi nepopularnih 0:0.  

Kako je vrijeme odmicalo u nastavku, tako je tempo rastao. Prvo je zaprijetio Zijeh, ali je Kurtoa bio na pravom mjestu.

Na drugoj strani udarac je isprobao Eden Azar, bez uspjeha. Nedugo zatim i Dris Mertens. Rezultat je bio isti.

A onda su se Markonaci izborili za slobodan udarac, tzv. skraćeni korner.

Odgovornost je preuzeo Sabiri. Nije želio da centrira, okušao je sreću direktnim udarcem na gol, čuvar mreže Reala je bio loše postavljen, kasno je reagovao i lopta je odsjela u mreži, za veliku markonasku feštu.

Crveni đavoli su morali da reaguju, Roberto Martinez sve karte je bacio u napad, u vatru je gurnuo i nedovoljno oporavljenog Romelula Lukakua, ali sve što su uspjeli da naprave je da pozadi ostave dovoljno prostora Abuklalu da stavi tačku na i.

Mundijalske rezultate, raspored i trenutni plasman možete pronaći ovdje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()