Kulibali pogodio prolaz: Lavovi Terange slave kapitena

Podvig afričke selekcije dobija na značaju ako se zna da je ostvaren bez prve zvijezde Sadija Manea koji je turnir propustio zbog povrede

29.11.2022. 17:58
  • Podijeli:
Senegal_Profimedia-1669740152359.webp Foto: Profimedia

Fudbaleri Senegala napravili podvig i pobjedom nad Ekvadorom rezultatom 2:1 izborili plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru.  

Uspjeh afričke selekcije dobija na značaju ako se zna da je ostvaren bez prve zvijezde Sadija Manea koji je turnir propustio zbog povrede.

Junak Lavova Terange ovog popodneva bio je kapiten Kalidu Kulibali, strijelac odlučujućeg pogotka u 70. minutu.

Učenici Aliua Sisea su na premijeri izgubili od Holandije, potom uzeli mjeru Kataru i tako došli u poziciju da sami budu gospodari svoje sudbine pošto ih je trijumf sigurno vodio dalje.

I tako su se postavili. Od prvog sudijskog zvižduka jurnuli su naprijed. Nisu čekali, niti kalkulisali, jasno su stavili do znanja neodlučnom rivalu da ih u ovoj bici interesuju samo tri boda.

I autsajderi su  bili bolji rival, hrabro su kidisali ka mreži favorita i takav pristup im se isplatio u 44. minutu kada je Ismaila Sar izborio penal. Adut Votforda je preuzeo odgovornost, pogodio sa "kreča" za veliku radost.

Bio je to signal za Gustava Alfaro da promijeni nešto tokom odmora. I uistinu, Trikolori su u nastavku izgledali odlučnije, bolje su stajali, imali inicijativu koju su "naplatili" pogotkom u 68. minutu. Bio je to korner, najviši u skoku bio je Feliks Tores koji je prebacio loptu na drugu stativu, a tamo je neometan bio Mojzes Kaisedo, kojem nije bilo teško da vrati stvari na početak. 

Sa 1:1 Južnoamerikanci su išli dalje. Pa ipak, njihova radost trajala je svega stotinjak sekundi, pošto je već pomenuti Kulibali ekspresno vratio prednost na stranu Lavova. Najboolje se snašao nakon prekida i zatresao mrežu za, ispostaviće se, istorijski pogodak pošto je Senegal tek drugi put prošao grupnu fazu. 

Mundijalske rezultate, raspored i trenutni plasman možete pronaći ovdje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()