Kreće "operacija Crna Gora": Okupljaju se "Zmajevi"

Nakon četiri odigrane utakmice, BiH je vodeća u trećoj grupi B divizije s osam bodova, te bi već u susretu s Crnogorcima mogla završiti posao

19.09.2022. 11:00
  • Podijeli:
reprezwentacija-liga-nacija-anadolija.jpg

Reprezentativci BiH danas će se okupiti u Zenici u sklopu priprema za predstojeće utakmice Lige nacija protiv Crne Gore i Rumunije.

Kao što je poznato, naša selekcija će prvo 23. septembra ugostiti Crnu Goru, a zatim idemo u goste Rumuniji 26. septembra.

Selektor "Zmajeva" Ivaylo Petev je pozvao 24 igrača, a radi se o igračima koji su nastupili u prethodna četiri susreta. Otežavajuća okolnost za naš tim jeste i povreda Luke Menala, koji za Dinamo nije igrao od kraja augusta.

Podsjećamo, nakon četiri odigrane utakmice, BiH je vodeća u trećoj grupi B divizije s osam bodova, te bi već u susretu s Crnogorcima mogla završiti posao. Eventualna pobjeda donijela bi im plasman u A diviziju, baraž za EP i povoljniji žrijeb u kvalifikacijama.

Petev je na pripreme pozvao sljedeće igrače:

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj , Kenan Pirić

Odbrana: Siniša Saničanin, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Adnan Kovačević, Hrvoje Miličević, Sead Kolašinac, Eldar Ćivić, Jusuf Gazibegović, Amar Dedić, Mateo Sušić

Vezni red: Amir Hadžiahmetović, Sanjin Prcić, Rade Krunić, Amer Gojak, Gojko Cimirot, Miralem Pjanić, Vladan Danilović, Haris Duljević, Miroslav Stevanović, Muhamed Bešić, Dino Hotić

Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Smail Prevljak

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()