Kovačić odlazi iz Chelsea

Prevelika gužva u veznom redu "Plavaca"

02.02.2023. 12:14
  • Podijeli:
mateo kovacic - reuters-63db9a792781f.webp Foto: Reuters

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić mogao bi na kraju sezone napustiti Chelsea, javlja Guardian.

Naime, Chelsea je u zimskom prijelaznom roku potrošio 330 miliona eura, a ove sezone londonski klub na nove je igrače dao 612 miliona eura.

U Chelsea je stiglo 16 novih igrača, što znači da će Bluesi u ljetnom prijelaznom roku prodati neke igrače. Među njima je, tvrde Englezi, i hrvatski reprezentativac Kovačić.

Uz Kovačića na transfer-listi mogli bi se naći i Hakim Ziyech, Callum Hudson-Odoi, Ben Chilwell i Conor Gallagher. 

Podsjećamo, Kovačić je u Chelsea stigao 2018., a s klubom osvojio Ligu prvaka, Evropa ligu, europski Superkup, FIFA-ino Svjetsko klupsko prvenstvo.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()