Katar: Francuzi apsolutni favoriti protiv Poljaka, Senegalci se nadaju čudu protiv Engleza

Kao i Francuzi, i Englezi su favoriti u ovom duelu i sve osim njihove pobjede će biti iznenađenje

04.12.2022. 11:00
  • Podijeli:
Francuska Danska 1-1669483298615.webp Foto: AP Photo/Martin Meišner/Tanjug

Danas su na rasporedu nove dvije utakmice osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru.

Nakon što su jučer Nizozemska i Argentina prošli među najboljih osam ekipa, danas će isto pokušati učiniti i Francuska i Engleska koji su veliki favoriti u duelima sa Poljskom i Senegalom.

Najprije će u 16 sati na teren Francuska i Poljska. Francuzi su apsolutni favoriti za prolazak dalje i Poljacima, koji su zahvaljujući gol-razlici prošli u osminu finala, će trebati čudo da zaustave Mbappea i društvo.

U redovima Francuske odranije su povrijeđeni Benzema i Hernandez, dok će Poljska igrati u najjačem mogućem sastavu.

U 20 sati Engleska će igrati protiv Senegala. Kao i Francuzi, i Englezi su favoriti u ovom duelu i sve osim njihove pobjede će biti iznenađenje.

Englezi ne mogu računati na Whitea koji nije ni igrao na prvenstvu, dok će Senegalci imati velikih problema sa sredinom terena, tačnije pozicijama zadnjih veznih igrača. Naime, Gueye neće igrati zbog parnih žutih kartona, dok je Kouyateov nastup upitan zbog povrede mišića noge.

Raspored današnjih utakmica:

Francuska - Poljska (16:00 sati, BHT1)

Engleska - Senegal (20:00 sati, MYTV)

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()