Kane je nikad bliže odlasku, Real je krenuo po njega

Hoće li Englez obući dres Kraljevskog kluba

03.06.2023. 09:48
  • Podijeli:
harry kane reuters-6476fd5c46cf4.webp Foto: Reuters

Real Madrid ide po novog napadača. Zaključak je to sastanka između predsjednika Florentina Pereza, direktora Josea Angela Sancheza i trenera Carla Ancelottija, piše Marca.

Budućnost Karima Benzeme u klubu je neizvjesna nakon što je dobio ogromnu ponudu iz Saudijske Arabije, ali Marca tvrdi da su u Realu svjesni da im Benzema, i da ostane, više nije dovoljan te da im treba još jedna napadačka opcija.

Prioritet madridskog kluba tako je postao Harry Kane. Engleski napadač uskoro će napuniti 30 godina te je ovo prvi prijelazni rok u kojem Tottenhamov vlasnik Daniel Levy nije otklonio mogućnost prodaje svog najboljeg igrača, što je proteklih godina činio kada su najozbiljniji interes iskazivala dva Manchestera.

Kaneov odlazak iz Tottenhama tako se čini izgledniji nego ikada, a ono što bi Realu moglo poboljšati izglede jest činjenica da Levy ne želi prodati Kanea rivalima iz engleskog prvenstva. Kapitenu Tottenhama ugovor istječe iduće ljeto, a želju za odlaskom pojačao mu je ovogodišnji neuspjeh kluba, koji iduće sezone neće igrati u evropskim takmičenjima.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()