Kad je teško, Vlahović: Orlovi preletjeli Podgoricu

Fudbaleri Srbije nisu briljirali, ali su zahvaljujući inspiraciji Dušana Vlahovića stigli do cijelog plijena protiv žilave Crne Gore, 2:0

27.03.2023. 22:40
  • Podijeli:
Dušan Vlahović Crna Gora Srbija_Risto Božovic AP Tanjug-6422071e076fd.webp Foto: Risto Božovic / AP / Tanjug

Fudbaleri Srbije sa maksimalnim učinkom su odradili početak kvalifikacija za Evro 2024.

Orlovi nisu briljirali u Podgorici, ali su zahvaljujući inspiraciji Dušana Vlahovića stigli do cijelog plijena protiv žilave Crne Gore, 2:0

Poslije 180 fudbala u novom ciklusu učenici Dragana Stojkovića imaju šest bodova, što je i bio primarni cilj.

No, igra može i mora da bude kud i kamo bolja. Jer, posljednja izdanja Dušana Tadića i društva nisu ni blizu onih iz kvalifikacija za prethodni Mundijal.

Piksi je u uvertiri bratskog boja, koji je protekao u sjajnoj atmosferi, povukao "ziceraški" potez te je Vlahovića ostavio na klupi.

Ojačao je vezni red, ali time nije dobio gotovo ništa. Jer, u prvom poluvremenu smo gledali anti-fudbal.

Srbija nije ličila na ekipu koja je prethodni ciklus završila ispred Portugalije Kristijana Ronalda.

Nije, doduše, ni domaćin briljirao, ali je bio agresivniji, energičniji, konkretniji...

Stojković je brzo shvatio da nešto ne štima, pa je u nastavku na teren poslao i Vlahovića i Andriju Živkovića.

Promjene su urodile plodom jer su Orlovi "prodisali". Nisu, istina, dominirali, ali su znalački dočekali svoju šansu.

Igrao se 78. minut kada je Filip Mladenović odlično ubacio sa lijevog boka, as Stare dame je bio na pravom mjestu i znalački smjestio loptu u mrežu.

Na potvrdu gola morali smo da sačekamo, vijećanje u VAR sobi je potrajalo, ali je na koncu Klerom Turpan pokazao na centar.

Do kraja susreta Piksi je "povukao ručnu", na teren poslao defanzivnije Sašu Lukića, Uroša Račića i Strahinju Erakovića i tako "zatvorio" prilaze svom golu. A kada su domaći krenuli naprijed, Vlahović je još jednim hicem u metu stavio tačku na i.

Srbija će u drugom kvalifikacionom "prozoru" odigrati samo jedan meč, 20. juna u Bugarskoj. U septembru slijede domaći duel sa Mađarskom te gostovanje kod Litvanije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()