Jedan Ronaldov potez je najbolji pokazatelj kakva mu je "konkurencija"

Bez obzira što ima 37 godina očekivanja od Ronalda su velika

23.01.2023. 10:25
  • Podijeli:
Ronaldo Al Nassr foto Reuters-63cd955a0880b.webp Foto: Reuters

Cristiano Ronaldo neće baš po lijepom pamtiti svoj debi za Al-Nassr. Iako je njegov klub ostvario minimalan trijumf, Portugalac se i ne može pohvaliti sjajnom partijom.

Al-Nassr je ekipu Ettifaqa pobijedio rezultatom 1:0. Gol odluke udarcem glavom u 31. minuti postigao je Talisca nakon što je prethodno Ronaldo bio prekratak.

Sasvim očekivano Ronaldo je bio taj oko kojeg se vrtila glavna riječ u napadima Al-Nassra, a interesantno da je odmah dobio i kapitensku traku.

Bez obzira što ima 37 godina očekivanja od Ronalda su velika i očekuje se da u ne toliko konkurentoj ligi postavi brojne rekorde.

Jedan detalj iz drugog dijela je možda i najbolji pokazatelj kakva konkurencija u prvenstvu Saudijske Arabije čeka najpopularnijeg fudbalera današnjice.

Naime, Ronaldo je jednim lažnjakom koji nije bio ni blizu eksplozivan kao u njegovim najboljim danima doslovno poslao svog rivala na zemlju.

U nastavku akcije je i šutirao međutim nije uspio postići gol pa je tako nakon prve utakmice ostao bez golgeterskog učinka što je poznavajući njegovu "glad" razočaravajuća vijest.

Imao je Ronaldo i pokušaje iz slobodnjaka sa 20-ak metara, ali je šutirao preko gola što je znak da nekada jedno od njegovih jačih oružja i više nije toliko precizno.

Pokušavao je i makazicama s namjerom da impresionira svoje nove navijače, međutim ni u tom pokušaju se nije proslavio.

Jasno je da će Ronaldu trebati još neki period adaptacije na novu ligu i saigrače te nema sumnje da će proraditi te opravdati astronomsku platu od 200 miliona eura godišnje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()