Iz Borca tvrde: Nismo izbačeni iz Evrope, mnogima smo trn u oku!

"FK Borac iskoristiće sva pravna sredstva da zaštiti svoj ugled. Klub će, ukoliko za to bude potrebe, podnijeti i tužbu"

04.03.2023. 12:07
  • Podijeli:
Gradski stadion_UNA-1667036292609.webp Foto: UNA

Čelnici Fudbalskog kluba Borac tvrde da Crveno-plavi nisu izbačeni iz evropskih takmičenja na tri godine.

UEFA je u prilično konfuznom saopštenju navela da se Banjalučani nalaze među 11 timova koji su disciplinski sankcionisani.

To je otvorila vrata mnogim spekulacijama, od kojih su neke i da je Velikan iz Platonove na tri godine suspendovan sa velike scene.

Pa ipak, sa Gradskog stadiona je stigao odgovor da su takve insinuacije neistine:

"FK Borac nije izbačen iz evropskih takmičenja, a naš klub dobio je novčanu kaznu od UEFA-e u iznosu od 10.000 evra zbog određenih kašnjenja prilikom izmirenja finansijskih obaveza u sezoni 2022/23. Naš klub je, kao i svi drugi koji nastupaju u evropskim takmičenjima, pod stalnim monitoringom UEFA-e, koja je tokom sezone u nekoliko navrata detaljno kontrolisala poslovanje FK Borac. Zbog dospjelih, a neizmirenih obaveza sa 15. oktobrom 2022.godine, naš klub je kažnjen novčano sa 10.000 evra uz obavezu da plati i dodatnih 1000 evra troškova monitoringa bez bilo kakvih dodatnih uslovljavanja. Novčana kazna, jedina je koja pristigla u naš klub, koji, ponavljamo, nije izbačen iz evropskih takmičenja kako su to napisali, bez prethodne provjere, brojni ovdašnji mediji", naveli su iz Borca.

Iz Platonove je podvučeno da su senzacionalistički naslovi i neprovjerena pisanja ciljano usmjerani da se baci ljaga na klub:

"FK Borac, trn je u oku mnogima, a to se iznova dokazalo i danas kada nas očekuje novi premijerligaški ispit. Od svojih obaveza i odgovornosti, a pogotovo prema krovnoj kući evropskog fudbala nikada nismo bježali niti smo na bilo koji način, u bilo kom trenutku, dovedeni u situaciju da nam se zabrani nastup u takmičenjima pod pokroviteljstvom UEFA-e".

Za kraj, poručeno je da neka je na čast onima koji su sebi dopustili da u javnost plasiraju netačne informacije, te da na njima u klubu ostaje da se, uprkos svim medijskim podmetanjima, iz dobro znanih nam "kuloara i izvora", bore za novi nastup na evropskoj sceni.

"FK Borac iskoristiće sva pravna sredstva da zaštiti svoj ugled, a od svih medija koji su plasirali informaciju da je našem klubu zabranjen nastup u evropskim takmičenjima traži da demantuju napisano. Klub će, ukoliko za to bude potrebe, podnijeti i tužbu protiv onih koji su, tek tako, sebi dopustili, a u tome su po običaju prednjačili sarajevski portali, da se poigraju sa ugledom kluba koji će uskoro da proslavi vijek postojanja", zaključili su iz Borca.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()