Iskusni "čuvar mreže" dolazi iz Slovenije na Grbavicu

Ajdin Mulalić, koji je dosad branio za Domžale, nakon dugo vremena napustiti ovaj klub i potpisati za sarajevski Željezničar

10.06.2023. 18:30
  • Podijeli:
Grbavica_FK Željezničar.jpg Foto: FK Željezničar

Mediji u Sloveniji objavili su vijest da će iskusni čuvar mreže Ajdin Mulalić, koji je dosad branio za Domžale, nakon dugo vremena napustiti ovaj klub i potpisati za sarajevski Željezničar.

Josip Bender je nedavno napustio Grbavicu i Plavima je potreban novi golman, a kako pišu Slovenci, izbor je pao na bh. čuvara mreže koji je praktično cijelu karijeru proveo u Sloveniji.

Mulalić je rođen u Bužimu u septembru 1994. godine, a iz tamošnjeg Viteza je prešao u omladinski tim Domžala još 2011. godine.

Branio je na posudbi u Zarici iz Kranja, kratko je bio i u Iliriji, a za Domžale je odigrao ukupno 155 utakmica.

Prošle sezone je branio na 28 utakmica u Prvoj ligi Slovenije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()