Ibrahimović se vraća: Uskoro će se muzika promijeniti

Legendarni napadač se oporavio od teške povrede koljena

09.02.2023. 08:13
  • Podijeli:
zlatan_ibrahimovic_sa_peharom_foto_profimedia.jpg Foto: Profimedia

Zlatan Ibrahimović uskoro će se konačno vratiti na teren i bit će uz ekipu Milana u nastavku sezone. Iako je u poznim godinama, sam je rekao da vrlo motivisan i ima šta ponuditi ekipi koja je u velikoj krizi.

Kako je rekao, nakon što se vrati na teren i priključi ekipi Milana u narednim utakmicama, "muzika će se promijeniti" i očekuje da će tim izaći iz velike rezultatske krize.

"Nije dobar period, ali ne treba puno da se to promijeni, detalji mogu napraviti razliku. Sada kada sam se vratio, promijenit ćemo muziku", rekao je Ibrahimović Mediaset pa nastavio:

"Posljednjih mjeseci sam uradio puno toga kako bih pomogao ekipi i treneru na nešto drugačiji način, ali želim biti na terenu i tu im pomoći koliko god mogu. Treba biti strpljiv kako bi se vratio na najbolji mogući način. Sve je prošlo kako treba. Uvijek sam svoj, a što su utakmice bliže, adrenalin i koncentracija rastu, no ne treba uvijek puno pričati i dovoljno je samo nekoliko riječi da ljude shvate šta trebaju uraditi."

Dalje je rekao da ima mnogo motivacije, iako ima 41 godinu i mnogi smatraju da je njegovo vrijeme prošlo.

"Kritike su normalne, a ja volim reći da, ako te ne kritikuju, onda znači da nisi na vrhu. Sada sam se navikao, 25 godina slušam kritike jer sam broj jedan. Jedem kritike, to je kao da dodaješ ulje na vatru i kada se igraš s vatrom, pa te oprži. U 41. godini imam još puno stranica za napisati, kvalitet je još uvjiek tu. Stas se mijenja, ali fizička priprema je drugačija, ali kvalitet ostaje. Onima koji ne vjeruju u Boga, pokazat ću to na terenu, a ne riječima. Ne treba sve ovisiti o meni, sve što imam u sebi želim prenijeti na druge. Ovdje sam zbog saigrača, a ako im mogu biti vođa i primjer, to ću i biti", rekao je Ibrahimović.

Ibrahimović s Milanom ima važeći ugovor do kraja ove sezone, a podsjećamo, Pioli ga nije prijavio za učešće u Ligi prvaka.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()