Ibrahimović poručio: Sigurno mislite da sam glup

Legendarni napadač dodao da svi samo pričekaju kraj kvalifikacija

24.03.2023. 17:30
  • Podijeli:
zlatan ibrahimovic reuters-641dce3437107.webp Foto: Reuters

Legenda svjetskog fudbala Zlatan Ibrahimović se vratio nakon duge pauze u nacionalni dres i konkurisat će za utakmicu protiv Belgije.

"Nisam bio u situaciji u kojoj moram reći 'stop'. Prvenstveno sam mislio kako više nema nade. Šta god bih učinio, nije bilo pozitivnih informacija. Sve sam pokušao napraviti", rekao je Ibrahimović na konferenciji za medije u švedskom kampu. "Idem korak po korak. Ako se dobro osjećam i ako me selektor izabere, pomoći ću njemu, ekipi i zemlji. U ovim godinama ne razmišljam o budućnosti. Razmišljam o sadašnjosti. Iako ja jesam prošlost, sadašnjost i budućnost", dodao je.

Iz reprezentacije se povukao 2016. godine, ali vratio se 2021. u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Posljednji reprezentativni nastup imao je 29. marta prošle godine u remiju s Poljskom, kada je odigrao 11 minuta. Najbolji je strijelac Švedske sa 62 gola u 121 nastupu.

"Sigurno se pitate što radim ovdje. Sigurno mislite da sam glup. Kažem vam, pričekajte do kraja, onda ćete znati što sam sve napravio", zaključio je Ibrahimović. Švedska se nalazi u kvalifikacijskoj grupi F s Belgijom, Austrijom, Azerbajdžanom i Estonijom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()