Ibrahimović: Ja sam prošlost, sadašnjost i budućnost

Legendarni napadač za nacionalnu selekciju nije zabio od 2015. godine

21.03.2023. 17:45
  • Podijeli:
zlatan ibrahimović profimedia-6411c6dea6b66.webp Foto: Profimedia

Fudbalska reprezentacija Švedske je dočekala povratak 41-godišnjeg Zlatana Ibrahimovića nakon povrede koljena u utorak uoči uvodne utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ibra, kome je "skromnost srednje ime" se u svom stilu proglasio prošlošću, sadašnjošću i budućnošću švedske reprezentacije.

Upitan namjerava li nastaviti igrati i na Euru u Njemačkoj iduće godine, Ibra je dao jezičav odgovor koji podsjeća na njegove puno mlađe dane.

"Ako se osjećam dobro i ako me selektor odabere, pomoći ću njemu, ekipi i zemlji da daju sve od sebe. Stoga mislim da u mojim godinama ne možete razmišljati o budućnosti, mislite o sadašnjosti - čak i ako sam ja prošlost, sadašnjost i budućnost", rekao je uz ironičan osmijeh.

Ibrahimović je najbolji strijelac Švedske sa 62 gola u 121 utakmici, ali bez međunarodnog gola od novembra 2015.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()