Hulk sinoć zabio gol života

Ovaj 36-godišnjak igra u sjajnoj formi od povratka u Brazil, a to se posebno odnosi na početak nove sezone

14.02.2023. 11:16
  • Podijeli:
Hulk_pogodak_foto_YT-63eb5dcd0433c.webp Foto: YouTube/To Na Boa

Brazilski napadač Hulk igra u nevjerovatnoj formi na početku nove sezone, a sinoć je ponovo oduševio fudbalski svijet jer je zabio fantastičan pogodak u velikom derbiju Cruzeira i Atletico Mineira koji je na kraju završen rezultatom 1:1.

Hulk je početkom 2021. godine nakon 16 godina odlučio da je vrijeme za povratak u rodni Brazil gdje je potpisao za Atletico Mineiro i ispostavilo se da je donio pravu odluku.

Ovaj 36-godišnjak igra u sjajnoj formi od povratka u Brazil, a to se posebno odnosi na početak nove sezone u kojoj je Hulk već postigao nekoliko nevjerovatnih golova o kojima je brujala cijela fudbalska javnost.

Cruzeiro i Atletico su se sastali u okviru petog kola šampionata Mineira koji se igra obično pred početak sezone u Seriji A. Derbi starih rivala završen je rezultatom 1:1, a upravo je Hulk jutros glavna tema javnosti.

Mineiro je gubio sa 1:0 nakon što je u 63. minuti utakmice pogodak za vodstvo Cruzeira postigao Bruno Rodrigues, a asistenciju je upisao Wesley.

Činilo se da će Cruzeiro doći do pobjede i tri boda protiv Atletico Mineira, ali je u finišu utakmice na scenu stupio Hulk koji je nevjerovatnim golom spasio svoju ekipu i uspio donijeti iznednačenje na stadionu Mineirao u Belo Horizonteu.

Hulk je dobro poznat po svom silovitom udarcu i mnogi kažu da i danas ima vjerovatno najjači udarac u svijetu fudbala. Toga se sinoć očito bojao i golma Cruzeira jer je u 81. minuti primio zaista nevjerovatan gol.

Izgledalo je to kao nemoguća pozicija za Hulka iz koje bi sigurno skoro svaki fudbaler centrirao loptu u peterac, ali on se odlučio za udarac i zabio je vjerovatno jedan od najljepših golova u svojoj karijeri.

Hulk je šutirao iz zaista teške pozicije i pogodio je rašlje zbunjenog golmana Cruzeira koji je strahovao od siline njegovog udarca cijelu utakmicu, a na kraju je primio takav pogodak.

U kakvoj formi igra Hulk na startu nove sezone dovoljno je reći da je na četiri odigrane utakmice zabio već šest golova i uspio je ubilježiti jednu asistenciju.

U samo dvije godine od dolaska u Atletico Mineiro odigrao je 118 utakmica za brazilski klub, ali ono što je impresivno jeste da je zabio već 71 gol. Najviše golova u karijeri dao je za Porto i Zenit njih 77, ali čini se da će uskoro taj rekord biti oboren.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()