Hadžibegić na udaru navijača: Ovo je razočaravajuće

"Razočaran sam, ali nisam skakao do neba ni nakon prve utakmice i pobjede protiv Islanda"

26.03.2023. 23:11
  • Podijeli:
Faruk Hadzibegic foto Reuters-6420a60473aa5.webp Foto: Reuters

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Faruk Hadžibegić izrazio je razočarenje epilogom bitke u Bratislavi.

Zmajevi su, praktično bez ispaljenog metka, pali protiv Slovačke (0:2) u utakmici drugog kola kvalifikacija za Evro 2024.

Hadžibegićeva četa nije ličila na ekipu koja je prije samo tri dana lagano "riješila" Island (3:0).

Zbog toga su i navijači negodovali, pa je po okončanju meča došlo i do verbalnog duela između njih i šefa struke.

Na zvaničnoj pres-konferenciji selektor se nije osvrtao na te čarke, ali jeste na igru.

"Bila je ovo teška utakmica u viskom tempu, a s obzirom da smo igrali prije tri dana, osjetio se umor kod naših igrača. Dali smo im dva poklona koje su oni kvalitetno iskoristili. Mi se borimo s ovim što imamo i pokušavamo naći najbolju soluciju", rekao je Hadžibegić, koji nije želio previše komentarisati činjenicu da je izveo identičnu postavu kao na premijeri.

Selektor je razočaran, ali ponovio je da ova utakmica neće ništa riješiti.

"Nama cilj ostaje plasman na Evropsko prvenstvo. Ovo su tek dvije utakmice, niko nije kvalifikovan ni eliminisan. Naše prvo poluvrijeme će biti za duboku analizu, a ima tu i objektivnih razloga. Ipak, treba priznati da je protivnik zaslužio pobjedu koliko god smo ga mi pomogli. Razočaran sam, ali nisam skakao do neba ni nakon prve utakmice i pobjede protiv Islanda", zaključio je selektor.

Kvalifikacije za EP biće nastavljene u junu. Gostovanje kod Portugalije je zakazano 17. jun, a tri dana kasnije na domaćem terenu slijedi bitka protiv Luksemburga.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()