Gotovo: Crvena zvezda u trećem šeširu Lige šampiona

Žrijeb za UEFA Ligu šampiona na programu je 31. avgusta

29.05.2023. 11:31
  • Podijeli:
liga-prvaka-zrijeb.jpg

Gotovo: Crvena zvezda u trećem šeširu Lige šampiona

Proslavila je Crvena zvezda u nedjelju veče novu titulu prvaka Srbije, a gotovo u isto vrijeme stigla je na Marakanu još jedna sjajna vijest: prvak Srbije će definitivno iz trećeg šešira čekati žrijeb za grupe Lige šampiona!

Bila je Zvezda gotovo sve vrijeme na ivici između trećeg i četvrtog šešira posljednjih nekoliko mjeseci, ali je uspeh Real Sosijedada, koji je osvojio četvrto mjesto u španskoj Primeri, sačuvao među bolje rangiranim klubovima, piše Mozzartsport.

Prvi put u istoriji srpski prvak će ići direktno u grupnu fazu elitnog UEFA kupa, pa će Zvezda mirovati, kada je Evropa u pitanju, sve do 31. avgusta, za kada je zakazan žrijeb.

A, na današnji dan situacija sa šeširima izgleda ovako:

Prvi šešir čine: Mančester siti (Engleska), Bajern (Nemačka), Pari Sen Žermen (Francuska), Barselona (Španija), Benfika (Portugalija), Napoli (Italija), Fajenord (Holandija) i pobednik Lige Evrope, a u finalu igraju Roma (Italija) i Sevilja (Španija).

U drugom šeširu su: Real Madrid (Španija), Mančester junajted (Engleska), Inter (Italija), Borusija Dortmund (Nemačka), Atletiko Madrid (Španija), Red Bul Lajpcig (Nemačka), Porto (Portugalija), Arsenal (Engleska).

Pored Crvene zvezde u šeširu tri su: Šahtjor (Ukrajina), Red Bul Salcburg (Austrija), Dinamo Zagreb (Hrvatska), Glazgov Rendžers (Škotska), Milan (Italija), Braga (Portugalija) i Lacio (Italija).

Na kraju, u četvrtom šeširu su: FK Kopenhagen (Danska), Jang Bojs (Švajcarska), Real Sosijedad (Španija), Galatasaraj (Turska), Seltik (Škotska), Njukasl (Engleska), Union Berlin (Nemačka) i Lans (Francuska).

To je projekcija žreba, a pošto neki od klubova, pogotovo iz četvrtog šešira, moraju da prođu kvalifikacije, moguće je da dok dođe do izvlačenja grupa, sastav šešira se malo izmeni.

Prva utakmica u grupi Lige šampiona igraće se 19/20. septembra.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()