Golman Benfice šutirao sa svoje polovine i postigao gol od prečku

Trofense je poveo sa 1:0 pogotkom Angea Mutsinzija u 32. minuti i tim rezultatom se otišlo na odmor

08.11.2022. 12:54
  • Podijeli:
golman_gol_foto_YT-1667908445169.webp Foto: YouTube

U okviru 12. kola portugalske druge lige sinoć su se sastali Trofense i Benfica B, a na susretu je viđen jedan od najljepših pogodaka ove godine.

Trofense je poveo sa 1:0 pogotkom Angea Mutsinzija u 32. minuti i tim rezultatom se otišlo na odmor.

Drugi tim Benfice je napadao i pokušavao stići do izjednačenja, a igrala se 65. minuta kada su igrači ekipe iz Lisabona bili totalno bezidejni i vratili loptu golmanu Samuelu Soaresu.

Golman U21 reprezentacije Portugala je vidio da je njegov kolega na suprotnoj strani Miguel Santos daleko od svog gola, te je odlučio šutirati sa nekoliko metara van svog kaznenog prostora.

Dvadesetogodišnji Soares je to učinio na čudesan način, te je postigao gol od prečku. Lopta se od okvir gola odbila u nesretnog Santosa i završila u mreži.

Benfica je u finišu susreta stigla i do pobjede kada je Luis Semedo u 82. minuti pogodio za konačnih 2:1, no sva slava na susretu je pripala golmanu drugog tima lisabonske ekipe.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()