Gaučosi preskočili Kengure za četvrtfinale Mundijala

Argentinci zakazali megdan sa Holanđanima

Autor: UNA HR
03.12.2022. 21:56
  • Podijeli:
messi_AP Photo_Petr David Josek_Tanjug-638ba8743421c.webp Foto: AP Photo/Petr David Josek/Tanjug

Fudbaleri Argentine plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru.

Gaučosi su među osam najboljih prošli zahvaljujući pobjedi nad "žilavom" Australijom rezultatom 2:1.

Lionel Mesi večeras je stoti put istrčao na teren kao kapiten Argentine, za koju ima 169 nastupa, i proslavio to pogotkom.

Favoriti su od početka dominirali utakmicom i imali posjed lopte. I kada bi Kenguri uzeli loptu, uglavnom bi bili bezopasni.

Igrao se 35. minut kada je Mesi ubacio s desne strane, lopta je izbijena, no ubrzo se vratila u kazneni prostor Australije do Otamendija, koji ju je smirio za Mesija. A ovaj je lijevom nogom naciljao suprotni ugao i prizemnim udarcem pogodio u svojoj jubilarnoj 1000. utakmici u karijeri.

Zanimljivo bio je to tek prvi njegov pogodak u nokaut fazi svjetskog prvenstva.

I drugo poluvrijeme je započelo prilikom za Argentinu. Mekalister je u 51. minuti ostavio loptu za Msija, koji se, međutim, okliznuo na ivici kaznenog prostora i uputio slab udarac koji je Rajan lakoćom uhvatio.

No, u 57. minuti su i Rajan i njegovi odbrambeni igrači pogriješili i poklonili pogodak Gaučosima.

Argentina je visoko pritisnula defanzivce Australije, pa onda i golmana, koji je pokušao predriblati dvojicu rivala. U tome nije uspio, pa mu je Alvarez oduzeo loptu i lagano je gurnuo u gol za vođstvo 2:0.

Mogla je Argentina u 66. minutu i da poveća prednost, no Leo je s ivice šesnaesterca šutirao preko gola.

A onda se u jednom od rijetkih napada Kengura lopta u 77. minutu odbila do Gudvina koji je opalio s više od 20 metara. Lopta nije išla u okvir gola, međutim, pogodila je Fernandeza, promijenila smjer i završila u mreži. Pogotak je upisan kao autogol.

Ubrzo nakon toga Behič se sjurio kroz odbranu Gaučosa i kada se spremao poslati loptu iza leđa Emilijana Martineza, u zadnji tren Argentince je spasio Lisandro Martinez i favorit je zadržao vođstvo!

U sedam minuta sudijske nadoknade vidjeli smo tri neuspješna pokušaja Lautara Martineza na dodavanje Mesija te još jedan udrac danas odličnog Lea preko gola. U 97. minutu je, pak, Kuol šutirao iz blizine, ali je Marinez čudesno spasio gol, pobjedu i četvrtfinale u kojem će igrati protiv Holandije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()