Fudbaleri Srbije imaju 97,2 odsto šansi da se plasiraju na EP

Francuska je prva na listi

29.03.2023. 15:57
  • Podijeli:
Aleksandar Mitrović Crna Gora Srbija_Risto Božovic AP Tanjug-6421f2b418f83.webp Foto: Risto Božovic / AP / Tanjug

Fudbalska reprezentacija Srbije ima ukupno 97,2 odsto šansi da se plasira na Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Njemačkoj, objavila je danas agencija za sportsku analitiku Grejsnot Nilsen.

Francuska je prva na listi da poslije dodatnog baraža zaigra na EP u Njemačkoj sa 99,1 odsto, a potom slijede Portugalija (98,8), Švajcarska (98,7), Engleska (98,3), Belgija (97,4), Srbija (97,2), Hrvatska (96,6)...

Ova agencija daje Srbiji 95 odsto šansi da direktno, odnosno bez baraža izbori plasman na EP. 

Grejsnot navodi da čak 12 reprezentacija poslije dva kola kvalifikacija ima više od 80 odsto šansi da direktno izbori plasman u Njemačku.

Srbija je u prva dva kola grupe G kvalifikacija za EP 2024. ostvarila dvije pobede protiv Litvanije (2:0) i Crne Gore (2:0). Srbija se nalazi na prvom mjestu na tabeli grupe G sa šest bodova.

Njemačka se kao domaćin direktno kvalifikovala za EP. Plasman na EP izboriće po dvije najbolje plasirane selekcije iz deset grupa, kao i još tri reprezentacije iz baraža.

Tada će biti odigrana tri turnira uz učešće 12 selekcija na temelju učinka iz Lige nacija iz sezone 2022/2023, a pobjednici će izboriti plasman na EP. Na ovim turniru igraće selekcije, koje nisu izborile vizu za EP kroz kvalifikacije.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()