Francuska uništila Nizozemsku, neslavan povratak Ibrahimovića

Belgija pregazila Švedsku rezultatom 3:0 uz hat-trick Lukakua

24.03.2023. 22:48
  • Podijeli:
francuska -mbappe reuters-641e1a232a0be.webp Foto: Reuters

Aktuelni viceprvaci svijeta, selekcija Francuske večeras je na svom terenu deklasirala Nizozemsku rezultatom 4:0 u okviru prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Ponovo je briljirao Kylian Mbappe koji je zabio dva puta "Oranjama", dok su još strijelci bili Grizemann i Upamecano.

Ekipa Didiera Deschampsa u prvom je kolu igrala protiv najvećeg konkurenta u skupini, koji je zbog viroze ostao bez petorice igrača. Utakmica je riješena odmah na početku. Mbappe je asistirao za Griezmanna već u drugoj minuti, a ofanzivac Atletico Madrida pogodio je za 1:0.

U osmoj je minuti Griezmann ubacio pred gol Nizozemske, a Upamecano je pospremio odbijanac za udvostručenje vodstva. Već je u 21. minuti pogodio Mbappe za 3:0. Tchouameni je poslao loptu prema Kolo Muaniju, koji ju je pustio kroz noge do samog Mbappea, koji lagano pogađa za novo povećanje vodstva Francuske. Mbappe je u 88. minuti svojim drugim golom potvrdio pobjedu Francuske.

U sudijskoj nadoknadi Nizozemska je imala priliku ublažiti poraz, no Mike Maignan odbranio je penal Memphisu Depayu. Francuska je na čelu tabele u grupi B za jedan pogodak bolja od reprezentacije Grčke, koja je na gostovanju pobijedila Gibraltar 3:0. Peta reprezentacija te grupe je Irska, koja nije igrala u petak.

Zanimljivo je bilo i u okršaju Švedske i Belgije, a gosti su slavili sa ubjedljivih 3:0 uz hat-trick Romelua Lukakua. Vrijedi istaknuti da je ovo bio povratnički meč za Zlatana Ibrahimovića, koji nije uspio napraviti ništa specijalno, kako bi ublažio visok poraz kod kuće.

Vrijedi istaknuti i ubjedljiv trijumf Austrije protiv Azerbejdžana, te rutinsko slavlje Grčke protiv autstajdera Gibraltara.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()