FIFA kaznila fudbalsku reprezentaciju Njemačke

Selektor Hansi Flik je svjesno donio odluku, znajući da se njom krše stroga pravila

29.11.2022. 21:59
  • Podijeli:
Nemačka stručni štab-1669750184892.webp Foto: AP Photo/Matthias Schrader/Tanjug

FIFA je kaznila fudbalsku reprezentaciju Njemačke sa 10.500 dolara, a glavni razlog je što na konferenciji za novinare sa Španijom nije bilo igrača. 

Prema navodima iz obrazloženja narušena su pravila koja se odnose na konferencije za medije tokom Svjetskog prvenstva. FIFA je upozorila da će kazna biti rigoroznija, ako se sličan incident ponovi.

Samo je trener Hansi Flik prisustvovao obaveznoj konferenciji dan prije utakmice, a po pravilima je trebalo uz njega da bude bar jedan igrač. Ipak, Flik je svjesno odlučio da igrače poštedi dugog putovanja kako bi se bolje pripremili za meč, a to je Savez koštalo novčane kazne.

Naredna zvanična konferencija Njemačke bit će održana u srijedu, pred duel sa Kostarikom, i tada je obavezan dolazak fudbalera.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()