Evro 2024: Ronaldo terorisao Luksemburg, Italija rutinski

Veteran iz Funšala letvicu po broju nastupa podigao na "kotu 198", a novi iskorak je zaokružio sa još dva pogotka

26.03.2023. 22:48
  • Podijeli:
Kristijano Ronaldo_Olivier Matthys AP Tanjug-6420a8cb281c5.webp Foto: Olivier Matthys / AP / Tanjug

Fudbaleri Portugalije na pogon Kristijana Ronalda deklasirali su Luksemburg sa 6:0 u drugom kolu kvalifikacija za Evro 2024.

Ronaldo je prije tri dana ispisao istoriju fudbala pošto je 197. nastupom za nacionalni tim postao ograč sa najviše odigranih reprezentativnih mečeva ikada.

Večeras je letvicu podigao na "kotu 198", a novi iskorak je zaokružio sa još dva pogotka, 121. i 122. u dresu portugalske selekcije.

Treba li reći i da je po ovom kriterijumu veteran iz Funšala najbolji svih vremena.

Portugalci su kvalifikacije počeli na briljantan način, sa dva sigurna trijumfa i gol razlikom 10:0.

Evropski prvaci Italijani nisu na tom nivou, ali su i pored toga večeras uspjeli da uknjiže prve bodove.

Nakon domaćeg poraza od Engleske, gostovanje kod Malte i rutinska pobjeda 2:0 došli su kao melem na rane učenika Roberta Manćinija.

Strijelci su bili Mateo Retegui i njegov imenjak Pesina.

U preostalom meču noćnog programa Finska je kao gost uzela mjeru Sjevernoj Irskoj. Pomalo iznenađujući epilog kreirao je Benjamin Kalman, strijelac jedinog pogotka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()