Evro 2024: Island iskalio bijes, favoriti lako

Skandinavci su u prvom ispitu u Zenici izgubili 0:3, a onda su se trgli i naprosto pregazili Vaduc, u kojem su slavili sa pomalo nestvarnih 7:0

26.03.2023. 20:00
  • Podijeli:
Island_Keystone  AP Tanjug-6420865e70671.webp Foto: Keystone / AP / Tanjug

Fudbaleri Islanda u drugom kolu kvalifikacija za Evro 2024. iskalili su bijes na Lihtenštajnu, nakon što su na premijeri protiv BiH pali bez ispaljenog metka.

Skandinavci su u prvom ispitu u Zenici izgubili 0:3, a onda su se trgli i naprosto pregazili Vaduc, u kojem su slavili sa pomalo nestvarnih 7:0.

Domaćin se i nekako držao u prvih 45 minuta, nakon kojih je semafor pokazivao 0:2.

Gosti se, pak, na tome nisu zaustavili, te su u nastavku do vrha napunili mrežu rivala protiv kojeg Zmajevi ne bi trebalo da imaju problema s obzirom na prikazano na startu novog ciklusa.

U preostala dva duela večernjeg programa favoriti nisu imali problema da dođu do cijelog plijena.

Engleska je rutinski izašla na kraj sa Ukrajinom slavivši 2:0, u utakmici u kojoj je Hari Kejn dodatno popravio nacionalni golgeterski rekord, a Bukajo Sako stavio tačku na i.

Slovenija se dugo mučila sa San Marinom. Međutim, kada je Benjamin Šeško početkom drugog dijela otključao mrežu protivnika, sve je bilo lakše. Do kraja je Roberto di Majo postigao autogol za konačnih 2:0.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()