Engleska šetnja do trona i zakazan megdan sa Senegalom

Britanski derbi bez neizvjesnosti

Autor: UNA HR
29.11.2022. 21:54
  • Podijeli:
Markus Rašford_Profimedia-1669754952578.webp Foto: Profimedia

Fudbaleri Engleske lako su savladali Vels rezultatom 3:0 u britanskom derbiju trećeg kola grupe B Svjetskog prvenstva u Kataru.

Gordi Albion je na ovaj način osigurao prolaz u osminu finala sa prvog mjesta, te zakazao megdan sa drugoplasiranom sastavom grupe A, Senegalom.

Bila je to sedma uzastopna pobjeda Engleza protiv komšija koji su ih nok-aut faze mogli izbaciti samo trijumfom od četiri razlike.

Engleski navijači nisu bili baš zadovoljni nakon 0:0 protiv SAD-a, a bili su možda i zabrinuti na poluvremenu protiv Velsa na koje su otišli istim rezultatom. 

Markus Rašford imao je izvrsnu priliku u 10. minutu u koju ga je sjajnim dodavanjem gurnuo Hari Kejn. Međutim, velški golman Dani Vord je pravovremeno istrčao i skratio ugao zvijezdi Mančester junajteda.

Nastavili su Englezi da nižu prilike, a Foden je šutirao na gol nakon povratne Rašfordove lopte, ali je to bio šut preko gola. 

U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, prvo je pokušao Kejn, a Džon Stons je nakon centaršuta iz kornera šutirao glavom, ali se Vord opet iskazao. 

Ono što je propustio u prvom dijelu, Rašford je nadoknadio u nastavku kad je postigao dva gola. Velšku mrežu načeo je prekrasnim pogotkom iz slobodnog udarca u 50. minutu.

Dva minuta kasnije Englezi su udvostručili vođstvo, Foden je iskoristio Kejnovu asistenciju s desne strane. Engleski navijači došli su na svoje, jer je napadač Sitija zaigrao u početnoj postavi, a selektoru Garetu Sautgejtu odužio se pogotkom i teško će ga nakon ovog izdanja ponovno vratiti na klupu. 

Englezi nisu stali, raspoloženi Rašford je u 68. minutu iskoristio solo prodor po desnoj strani i lijevom nogom s desetak metara pogodio u bliži ugao, za prednost 3:0.

Vels se ovim porazom oprostio od Mundijala na koji se plasirao nakon duge 64 godine. Garet Bejl i društvo pakuju kofere.

Mundijalske rezultate, raspored i trenutni plasman možete pronaći ovdje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()