Džeko nema dilemu: Lakše je igrati nego gledati

"Svaka čast momcima na igri i pobjedi i svaka čast navijačima na podršci, koja nas je nosila do pobjede! Uz vas je sve bilo lakše"

24.03.2023. 11:58
  • Podijeli:
Edin Džeko_FSBiH-641d757bc1b19.webp Foto: FSBiH

Kapiten fudbalske reprezentacije BiH Edin Džeko ustvrdio je kako je lakše igrati utakmice nego ih gledati sa tribina.

Sjajni napadač trebalo je da bude udarna igla Zmajeva na startu kvalifikacija za Evro 2024. protiv Islanda.

Međutim, neugodna povreda leđa izbacila ga je iz stroja pa je premijeru gledao sa tribina.

Srećom, izostanak Dijamanta nije se osjetio jer je ekipa odigrala sjajno, slavila sa 3:0 i na pravi način zakoračila ka cilju.

"Svaka čast momcima na igri i pobjedi i svaka čast navijačima na podršci, koja nas je nosila do pobjede! Uz vas je sve bilo lakše... Volim te Bosno i Hercegovino. Definitivno je lakše igrati, nego gledati utakmicu sa klupe", napisao je Džeko na Fejsbuku.

Edinov nastup u nedjeljnoj bici protiv Slovačke i dalje je neizvjestan.

Riječ je o vrlo značajnom ispitu za učenike Faruka Hadžibegića, pogotovo ako se zna da su domaći sinoć napravili veliki kiks, odigravši samo 0:0 protiv Luksemburga u Trnavi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()