Dogovoren najskuplji transfer u historiji Engleske

Chelsea isplatio Benfici bogatstvo

01.02.2023. 07:27
  • Podijeli:
enzo_fernandez  reuters-63da060161b4f.webp Foto: Reuters

Zvanično je! Argentinac Enzo Fernandez koji je oduševio na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Kataru postao je novi fudbaler Chelseaja u najskupljem transferu u historiji Engleske.

Sav posao je završen bukvalno u posljednjim satima prijelaznog roka, a Fernandez je potpisao ugovor s Plavcima do 2031. godine, tačnije na osam i po godina, a to je ujedno i način na koji Chelsea ostaje u zakonu zbog finansijskog fair-playja.

Tokom čitavog januara Chelsea je pokušao dovesti ovog odličnog veznog igrača, ali Benfica nijednog trenutka nije pristajala na ponudu ispod one koliko iznosi otkupna klauzula, pa su čelnici kluba sa Stamford Bridgea na kraju i platili iznos od 121 milion, bez dodatnih troškova.

Ovo je ujedno i rekord engleskog Premiershipa, a prethodni je držao Jack Grealish koji je iz Aston Ville prešao u Manchester City za 117,5 miliona eura.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()