Dobre vijesti iz Borca: Plate legle, licence ovjerene

U pomoć, kako je rečeno, najvećem sportskom brendu Srpske, priskočili su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Vlada RS

13.01.2023. 10:58
  • Podijeli:
FK Borac_UNA-63c1277bdc80a.webp Foto: UNA

Čelnici Fudbalskog kluba Borac riješili su gorući finansijski problem, isplatili gotovo 85 duga koji je do juče iznosio dva miliona maraka, te na taj način i osigurali licence za nastup na domaćoj i međunarodnoj sceni.

U pomoć klubu iz Platonove priskočili su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Vlada Republike Srpske.

"Kako god to možda nekome zvučalo, ja moram da zahvalim predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku i Vladi na čelu sa Radovanom Viškovićem. Od njih smo dobili pomoć, kao što je to bio slučaj i ranije. Zahvaljujući njima prebrodili smo neugodnu situaciju kako bismo nastavili dalje sa radom. Riješili smo problem, juče i danas smo isplatili sve obaveze vezane za prethodnu godinu, sa tim stvorili i uslove za dobijanje domaće i evropske licence. UEFA je u prethodnom periodu pooštrila mjere monitoringa, ako jednom ne ispunite uslove, nema više drugostepene komisije. Borac nastavlja dalje svojim putem i vizijom koju ova uprava ima", bio je jasan potpredsjednik Borca Bogoljub Zeljković.

Drugi čovjek kluba posebno se osvrnuo na negativne komentare u javnosti koji su uslijedili nakon dobijanja pomoći.

"Borac je udruženje građana. Većina klubova u regionu funkcioniše na način da država stoji iza njih i pomaže oko likvidnosti. Bez toga je nemoguće da klub funkcioniše osim ako nije privatan. Zato mi nije jasno zašto toliko negativnih komentara na činjenicu da Borac ima značajnu podrušku institucija Republike Srpske. Mi smatramo, uz dužno poštovanje svim klubovima, da je Borac najveći sportski brend Republike Srpske i njen ambasador. Da li se to nekome sviđa ili ne sviđa, to je druga stvar", dodao je Zeljković.

Potpredsjednik kluba je pojasnio da je do nastanka duga došlo zahvaljujući nizu faktora poput rane eliminacije iz Evrope, spornim sponzorskim ugovorima, troškovima nastupa na međunarodnoj sceni i juniora i seniora, pojednim greškama u izboru igračkog kadra, činjenici da su Crveno-plavi cijelu jesen kao domaćini igrali na strani...

Zeljković, koji je otkrio i da je klubu na mjesečnom nivou neohodno 265.000 maraka, poručio je da Borac ostaje na evropskom kursu, te da bi plasman na veliku scenu četvrtu sezonu u nizu bio podvig nezapamćen u novijoj istoriji kolektiva iz Platonove.

Pripreme za drugi dio sezone Banjalučani će početi sutra.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()