Derbi začelja: Bitka starih rivala na novom "Tušnju"

Biće to bitka starih rivala koji će izuzetno važne bodove u borbi za opstanak juriti na novom, hibridnom travnjaku stadiona "Tušanj"

11.03.2023. 11:59
  • Podijeli:
Sloboda Tuzla Stojan Vranješ_FK Sloboda-640c4e1d78694.webp Foto: FK Sloboda

Fudbaleri Slobode i Leotara ukrstiće koplja u derbiju začelja Premijer lige BiH (15 časova).

Biće to bitka starih rivala koji će izuzetno važne bodove u borbi za opstanak juriti na novom, hibridnom travnjaku stadiona "Tušanj".

Tuzlaci su prikovani za dno, međutim, pobjedom bi se digli iznad crte i izjednačili se sa današnjim protivnikom.

Ulog je ogroman, pobjeda imperativ, a novi travnjak i podatak da ekipa prvi put nakon devet mjeseci igra na svom "bunjištu" motiv više fudbalerima, te poziv navijačima da naprave feštu.

"Pridružio bih se pozivu našim navijačima da dođu u što većem broju da nam pomognu. Što se tiče Leotara, mislim da se dobro poznajemo, Trebinjci imaju dobre pojedince, dobrog šefa stručnog štaba, ali mislim da smo u ovom susretu mi ti koji će se za sve pitati. Uvjeren sam u naš dobar rezultat i pobjedu", izjavio je prekaljeni Stojan Vranješ.

Na drugoj strani terena biće četa Marka Maksimovića, sa kojim je Vranješ, braneći boje Borca, osvojio titulu. Tajni gotovo da neće biti, a Maksimović je umjereni optimista:

"Novi teren je nepoznanica za obje ekipe. Domaćin je pod velikim imperativom, mi smo timovi podjednakog kvaliteta, iako Sloboda po rosteru zaslužuje i sami vrh tabele. Imamo svoje ambicije, dobro smo trenirali i nema razloga da na kraju ne budemo zadovoljni ishodom utakmice.

U istom terminu Igman će dočekati zahuktali Zrinjski kojeg samo čudo može spriječiti da odbrani titulu.

Od 18.30 sati Borac će ugostiti Tuzlu siti. Ne tako davno, ovo bi bio derbi, međutim, gosti su u lošoj formi zbog čega domaćinu pripada uloga favorita, iako ni Crveno-plavi baš ne blistaju u posljednje vrijeme.

Sutra su na programu susreti između Posušja i Širokog (13), Sarajeva i Veleža (15), odnosno Sloge i Željezničara (15).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()