Demonstracija sile: Engleska uništila Iran i svima poslala jasnu poruku

"Gordi Albion" ubjedljiv u prvoj utakmici na Mundijalu

21.11.2022. 16:13
  • Podijeli:
engleska_mundijal-reuters-1669040071371.webp Foto: Reuters

Aktuelni viceprvaci Evrope, selekcije Engleske pregazila je u prvoj utakmici grupe B na Svjetskom prvenstvu u Kataru, reprezentaciju Irana, a bilo je čak 6:2.

Po prikazanom na stadionu International Khalifa, moglo je biti i gore za Iran, ali s druge strane Gordi Albion je poslao jasnu poruku svima da su u Katar stigli da se bore za sami vrh.

Utakmica je bila gotova već u prvom poluvremenu kada su izabranici Garetha Southgatea imali čak tri gola prednosti, ali krenimo redom.

Prvu priliku na utakmici imao je mnogo osporavani stoper Harry Maguire u osmoj minuti, ali je bio neprecizan.

Najbolju šansu za Englesku propušta veznjak Chelseaja Mount, koji nakon duplog pasa s Sakom iz izgledne situacije pogađa samo vanjski dio mreže.

Nastavili su Englezi s napadima, a narednu smo vidjeli u 33. minuti kada je Maguire pogađa prečku.

Nagrada je stigla u 35. minuti kada je Bellingham pogodio glavom, nakon asistencije Lukea Shawa.

Pravi potop Iran je doživio u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Naime, igrala se 44. minuta kada je Saka zabio fenomenalno nakon asistencije Maguirea.

Samo minut kasnije bilo je 3:0, a ovaj put strijelac je bio Raheem Sterling.

U drugom poluvremenu Englezi su "odrađivali" posao, ali i još jednom pokazali da s ovom mladom ekipom mogu daleko dogurati na ovom Mundijalu. Nastavili su s ofanzivnom igrom, te u 62. minuti zabili i četvrti gol danas, a strijelac je ponovo bio Saka.

Sve što su fudbaleri Irana uspjeli do kraja jeste počasni gol, koji je bio djelo Mehdija Taremija za tada 4:1.

Da ne bude "posljednja riječ" od fudbalera Irana, pobrinuo se Marcus Rashford, koji je u svom prvom kontaktu od ulaska u igru zabio za 5:1 i demonstraciju sile i moći Engleske. Na 6:1 povisio je Grielish u 91. minuti.

Konačnih 6:2 postavlja Taremi, svojim drugim golom danas, ovaj put iz penala i to u 12. minuti sudijske nadoknade.

U sljedećem susretu Engleska će igrati protiv Amerike 25. novembra, dok će Iran na popravni protiv Velsa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()