Demirović uvršten u timu kola Bundeslige

Prema specijaliziranoj platformi za ocjene nogometaša, Demirović je dobio 9,7 što je druga najveća ocjena u osmom kolu Bundeslige

05.10.2022. 08:28
  • Podijeli:
Ermedin Demirović_Expa Pixsell-1664743661873.webp Foto: Expa / Pixsell

Napadač reprezentacije Bosne i Hercegovine Ermedin Demirović pružio je proteklog vikenda odličnu partiju za svoj Augsburg pa je zasluženo uvršten u idealni tim Bundeslige.

Naime, Demirović je na utakmici protiv Schalkea postigao dva gola te je vodio svoju ekipu do treće uzastopne pobjede u njemačkoj eliti.

Prema specijaliziranoj platformi za ocjene nogometaša, Demirović je dobio 9,7 što je druga najveća ocjena u osmom kolu Bundeslige.

Najbolji je bio Niclas Fullkrug iz Werdera koji je u pobjedi nad Borussijom M'Gladbach postigao dva gola i zabilježio jednu asistenciju. To je bilo dovoljno za ocjenu čiste desetke.

U idelanom timu su još: Trapp (Eintracht), Knauff (Eintracht), Kabak (Hoffenheim), Ndicka (Eintracht), Davies (Bayern), Wiser (Werder), Musiala (Bayern), Lindsrom (Eintracht) i Werner (RV Leipzig). Demirović je ove sezone u svim natjecanjima za Augsburg upisao devet nastupa u kojima je postigao četiri gola te tome dodao i jednu asistenciju. Podsjetimo, naš napadač je u Augsburg stigao prešao prošlog ljeta iz Freiburga.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()