Čudesna Koreja u "minut do 12" srušila Portugalce i prošla dalje

Azijski tigrovi su na kraju nagrađeni za hrabar pristup, te su, s obzirom na bolju gol razliku od Urusa, prošli u osminu finala

02.12.2022. 17:54
  • Podijeli:
Južna Koreja - Portugalija _Francisco Seco AP Tanjug-638a214011952.webp Foto: Francisco Seco / AP / Tanjug

Fudbaleri Južne Korene savladali su Portugaliju sa 2:1 u utakmici trećeg kola katarskog Mundijala.

Portugalci su, uprkos porazu, sačuvali tron, dok su Južnokerajnci još dugo strijepili jer je meču Gana - Urugvaj bio u toku.

Azijski tigrovi su na kraju nagrađeni za hrabar pristup, te su, s obzirom na bolju gol razliku od Urusa, prošli u osminu finala.

Posao im je bio dodatno otežan pošto su u ranoj fazi susreta primili gol. Igrao se peti minut kada je Diogo Dalot sve dobro uradio na desnom boku.

Uslijedio je upotrebljiv centaršut i pravovremena reakcija Rikarda Horte kojem nije bilo teško da iz neposredne blizine zatrese mrežeu. Portugalci su naastupili u "šarenom" sastavu, ali to ne umanjuje činjenicu da su Azijski tigrovi u većem dijelu susreta bili ravnopravan protivnik. 

Da se neće tek tako lako predati pokazali su u 27. minutu. Bio je to korner, uslijedila je gužva u kaznenom prostoru u kojem se najbolje snašao Jong-Gvon Kim, koji je prizemnim udarcem pogodio metu.

Uslijedio je nešto mirniji period u kojem autsajder nije bio u podređenom položaju. Šta više, imao je svoje šanse, a jednu od njih iskoristio je Hi-Čan Hvang u samom finišu, "minut do 12", kada su se već odbrojavale minute sudijske nadoknade.

Korejanci su tada odradili svoj dio posla, a onda su sve oči bile uprte u drugi susret grupe, gdje je prva od osam minuta nadoknade tek počela.

Mundijalske rezultate, raspored i trenutni plasman možete pronaći ovdje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()