Cirkus koji traje osam mjeseci: Bordo tim još neće igrati na svom stadionu

Krivaca očito mnogo

29.03.2023. 18:07
  • Podijeli:
stadion kosevo twitter 23-64246223a780b.webp Foto: Twitter

Riječ cirkus i FK Sarajevo treba idu "ruku pod ruku". Naime, neozbiljnost je ove godine sinonim za Bordo tim, a to se najbolje ogleda u radovima na stadionu Asim Ferhatović-Hase, gdje posao i postavljanje novog travnjaka, skoro osam mjeseci nije završeno.

U prevodu to znači da FK Sarajevo još neko vrijeme neće moći zaigrati na svom stadionu, a krivaca je očigledno mnogo.

Trener Sarajeva Mirza Varešanović je prije nekoliko sedmica najavio povratak na Koševo, ali to se očigledno neće desiti.

Utakmica 8. ili 9. aprila koja je zakazana kao prva koja se trebala igrati na tom stadionu, ona protiv Sloge Doboj, čini se će se igrati ponovo na nekom drugom stadionu.

Nakon što su se pojavile informacije o zaustavljanju radova na prošivanju hibrida, danas sa Koševa stižu nove, koje govore da mašina radi, ali samo na jednom, manjem dijelu terena, ispred sjeverne tribine.

Veći dio terena je, navodno, pretvrd kako bi igle za šivanje hibrida mogle prodrijeti dovoljno duboko kako bi posao uradile kako treba.

Pa najgora opcija za Bordo tim bi bila da se ovaj travnjak mora ponovo podići, jer bi to značilo da se oni neće vratiti na stadion Koševo do naredne sezone. Druga opcija je da se ponovo kasni sa prošivanjem hibrida i da oni odigraju nekoliko utakmica prije kraja na Koševu. Treća, najnerealnija, je da fudbaleri Sarajeva stvarno krenu igrati na svom pravom domaćem terenu od utakmice sa Slogom. Mada, za tu opciju nam je potrebno poznavanje magije.

Radovi na terenu stadiona Asim Ferhatović – Hase počeli su 9. augusta prošle godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()