Bruka u Njemačkoj: Ruski špijun radio kao fudbalski trener

Bio je omiljen u zajednici. Nazivan je pravim "vojnikom" i kluba i mjesta

05.02.2023. 11:39
  • Podijeli:
Špijun_Pixabay-63df8697237fe.webp Foto: Ilustracija / Pixabay

Klasična filmska priča odigrala se u Njemačkoj, o kojoj bruji cijela zemlja. Fudbalski trener Karsten Linke uhapšen je pod optužbom da je dvostruki špijun i to - ruski.

Priču je lansirao uvijek dobro obavešteni "Špigl", koji piše da je Linke bio agent njemačke tajne službe BND, koji se u nekom trenutku "premetnuo" i počeo da radi za Ruse.

Linke je uhapšen još u decembru, priča je skrivana od medija, ali je nekako isplivala na površinu poslije skoro dva mjeseca.

Štaviše, fudbalski trener, koji je u svom Vajlhajmu trenirao mlađe kategorije, bio je zvijezda u usponu BND-a. Sada je, pak, ostao posramljen pred zapadnim saveznicima, jer dio informacija koje je agent slao u Moskvu je bio vezan i za Ukrajinu.

U dva navrata tokom jeseni Linke je slao informacije Rusima i na kraju je uhvaćen u toj aktivnosti, zbog čega je uhapšen. Panika je zavladala u njemačkoj službi, jer ne znaju da li je uhapšeni trener radio kao jedinka ili je razvijena šira mreža ruskih agenata širom zemlje.

A, u Vajlhajmu gde je Linke radio kao trener nekoliko mlađih kategorija lokalnog kluba je zavladala potpuna nevjerica, pošto je bio omiljen u zajednici. Nazivan je pravim "vojnikom" i kluba i mjesta.

Međutim, izgleda da od šutiranja lopte ne može tako lagodno da se živi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()