Borjan bodri Orlove sa tribina: Vjerujem u Srbiju, dobiće Brazil

"Na utakmicu idem sa Atibom Hačinsonom, a biće na stadionu i moja porodica"

Autor: UNA RS
Calendar 24.11.2022.
  • Podijeli:
Milan Borjan Kanada-1669282593006.webp Foto: AP Photo/Hašan Ammar/Tanjug

Kanada je debitovala na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a sa njom i srpski golman Milan Borjan. Poražena je od Belgije u prvom meču sa 0:1, ali ništa se nije srušilo. Naprotiv, sa mnogo optimizma i ambicija svi zajedno idu dalje i spremni čekaju mečeve sa Hrvatskom i Marokom.

Golman fudbalske šampiona Srbije Crvene zvezde Milan Borjan govorio je poslije svoje prve utakmice na Mundijalu za srpske medije. Prenosimo njegovu priču za Mozzartsport.

"Odigrali smo taktički veoma dobru utakmicu. Imali smo dosta šansi, ali nismo ih iskoristili, a primili smo gol iz greške. Nismo bili dovoljno koncentrisani. Krivo mi je što smo izgubili jer smo stvarno odigrali fenomenalnu utakmicu i pokazali da možemo da igramo sa bilo kojom ekipom na svijetu".

Slijede Hrvati?

"Biće interesantna utakmica, daćemo sve od sebe da probamo da pobijedimo i njih i Maroko i da prođemo".

Poslije utakmice se pojavila izjava selektora Kanade, Džona Herdmana, u kojoj kaže da je svojim igračima poslije utakmice sa Belgijom rekao: "Idemo da je***o Hrvate". Nije želio Borjan ni to da komentariše.

"To je naša privatna stvar", kratko je poručio.

Kakav je osjećaj debitovati na Svjetskom prvenstvu?

Nevjerovatan. Eto, debi sa 35 godina. Ispunjavam svoje snove i sa Crvenom zvezdom i sa reprezentacijom i presrećan sam zbog toga.

Da li ste se čuli sa nekim od saigrača iz Zvezde?

Jesam, i prije i poslije utakmice. Poželjeli su mi sve najbolje, a poslije utakmice mi pisali da je šteta što nismo pobijedili jer smo bili bolji. Imam maksimalnu podršku svojih saigrača iz kluba.

Šanse Srbije protiv Brazila?

Vjerujem u Srbiju. Stvarno ima fenomenalnu reprezentaciju i selektora, igra odlično. Neće biti iznenađenje, Srbija će pobijediti.

Planirate li da idete na utakmicu?

Da, idem na utakmicu. Uzeo sam kartu u zadnji čas, jer nisam bio siguran da li ću moći, ali pitao sam ove moje iz reprezentacije i dozvolili su mi, tako da će Srbija imati podršku sa tribina i od mene.

Imali ste i vi podršku sa tribina...

Jesam. Bili su supruga, sin, roditelji, brat i moji prijatelji na tribinama. I oni svi idu na Srbiju, ali nećemo biti na istom mjestu pošto sam uzeo kartu u posljednjem trenutku. Ja ću biti sa Atibom Hačinsonom, i on dolazi da navija za Srbiju.

  • Podijeli: