Borac u finišu preokrenuo: Odlučio Zakarić sa bijele tačke

Posušje je bolje otvorilo utakmicu, ali su dvije najbolje prilike u prvom dijelu imali domaći

14.10.2022. 16:39
  • Podijeli:
Borac_Posusje_foto_HSKPosušje-1665758346020.webp Foto: HŠK Posušje

Fudbaleri Borca savladali su Posušje sa 2:1 u prvom meču 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U otvorenoj utakmicu u kojoj su Banjalučani imali naklonost i sudijske trojke predvođene Milošom Gigovićem, domaći su slavili nakon preokreta, a pobjedonosni gol postigao je Zakarić u 95. minuti sa bijele tačke.

Posušje je bolje otvorilo utakmicu, ali su dvije najbolje prilike u prvom dijelu imali domaći.

U 35. minuti Jurilj je uposlio Tatara, ovaj pokušao proigrati Piščevića, ali veznjak kasni na ubacivanje saigrača i glavom šutira pored gola. Minut kasnije kombinovali su Subić i Mrkaić, a ovaj prvi je iz neposredne blizine šutirao preko gola.

Posušje je zaprijetilo odmah na otvaranju drugog poluvremena, kada je Toni Jović iz slobodnjaka sa vrha šesnaesterca pogodio prečku. U nastavku akcije lopta se odbila do Vukoje koji je pokušao atraktivno, ali je šutirao preko gola.

Borac je u 64. minuti imao stopostotnu priliku. Nakon ubacivanja Ninkovića iz slobodnog udarca Mrkaić je šutirao sa peterca, ali je Kukić odbranio njegov udarac.

Banjalučani su u 81. minuti imali još jednu veliku priliku, ali je rezervista Jović glavom šutirao preko gola.

Gosati su poveli u 90. minuti kada je Boban istrčao kontru i matirao Ćetkovića. Ipak, domaći su preokrenuli u sudijskoj nadoknadi. Prvo je Piščević izjednačio u 92, da bi Zakarić sa bijele tačke u 95. minuti pogodio za 2:1.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()