Benzema obavio razgovor s Realom i potvrdio da je dobio nevjerovatnu ponudu

Uskoro odluka o sudbini Francuza

31.05.2023. 07:13
  • Podijeli:
alaba benzema - reuters-63fdd56a42b2e.webp Foto: Reuters

Karim Benzema je blizu odlaska iz Real Madrida. Francuz je dobio ponudu iz Saudijske Arabije vrijednu 400 miliona eura za dvije sezone, ali i ulogu ambasadora za kandidaturu Saudijske Arabije za organizaciju Svjetskog prvenstva 2030. godine.

Fabrizio Romano, najpouzdaniji novinar kad su u pitanju transferi, objavio je da je Benzema već obavio razgovor s Realom i rekao čelnicima Reala da je dobio ponudu iz Saudijske Arabije. Realu je rekao da ozbiljno razmatra odlazak u Saudijsku Arabiju te da će konačnu odluku donijeti ubrzo.

El Mundo je otkrio detalje ponude koju Benzema navodno ima na stolu. Francuz bi bio oslobođen plaćanja poreza, imao bi stopostotna prava na zaradu od svoga brenda i mogao bi sam sa svojim timom donositi sve komercijalne odluke. Uz to, Benzema može birati u kojem saudijskom klubu želi zaigrati te pritom izabrati u kojem gradu želi živjeti. Pored toga, Benzemi bi Saudijci pružili apsolutno svaki luksuz koji bi zatražio. Ovakvu ponudu nijedan nogometaš nikad nije dobio.

Ako Benzema ode, Real neće dobiti nikakvu odštetu jer 35-godišnji francuski napadač ugovor s madridskim klubom ima samo do kraja juna ove godine. Benzema je s Realom ranije dogovorio produžetak saradnje na još godinu dana, ali ništa nije potpisano.

Za Real je odigrao 647 utakmica i zabio 353 gola uz 165 asistencija. S Realom je četiri puta bio prvak Španije, pet puta prvak Evrope, a osvojio je još 15 trofeja te je najtrofejniji igrač u historiji kluba.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()