Benzema bi mogao šokirati Real?

Zanimljiva ponuda za napadača dolazi iz Saudijske Arabije

29.05.2023. 16:32
  • Podijeli:
Karim Benzema foto Reuters-6418aa320ddaf.webp Foto: Reuters

El Relevo piše da budućnost Karima Benzeme (35) u Real Madridu i nije tako jasna kao što njegov ugovor govori. Naime, francuski napadač automatski je produžio ugovor do ljeta 2024. uoči Svjetskog prvenstva, što je za mnoge značilo kako će karijeru okončati u Realu.

Španci pišu da Benzemu zanima ponuda iz Saudijske Arabije. Tamošnja vlada spremna je financirati njegov transfer, a on bi u dvije godine zaradio 200 miliona eura. Uz to, Benzema bi imao važnu ulogu u kandidaturi Egipta, Grčke i Saudijske Arabije za organizaciju Svjetskog prvenstva 2030.

Mundo Deportivo dodaje kako je Benzema imao puno tegoba ove sezone. Borio se s povredama pa propustio Svjetsko prvenstvo zbog svađe s francuskim selektorom Didierom Deschampsom, a zatim je u proljetnom dijelu sezone briljirao protiv Barcelone, Liverpoola i Chelseaja. Smatralo se kako će ostati u Realu zbog vrlo stabilnog privatnog života u Madridu, gdje je kupio i kuću.

U finišu sezone Real je ispao u polufinalu Lige prvaka te ostao bez naslova prvaka Španije. Relevo dodaje kako njegove česte povrede uz insistiranje Saudijaca (uz poticaj da ne plaća porez na prihode koje ostvari u Saudijskoj Arabiji) znače da Benzema važe između ostanka u Realu i odlaska u Saudijsku Arabiju. Stoga su Realovi čelnici u šoku jer nisu očekivali mogućnost ovakvog raspleta situacije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()