Barca opet pobijedila, Xavi poručio: Nevjerovatno, naježio sam se

Katalonci bježe Realu čak osam bodova

02.02.2023. 12:36
  • Podijeli:
xavi hernandez - reuters-63dba022aa818.webp Foto: Reuters

Barcelona je sinoć u okviru 19. kola Primere na gostovanju savladala Betis rezultatom 2:1 i tako nastavila svoj šampionski ples. Izabranici Xavija Hernandeza sad imaju čak osam bodova prednosti u odnosu na najveće rivale i aktuelne prvake, ekipu Reala.

Posebno je impresivan skor Barce, koja u 19 odigranih utakmica ima 16 pobjeda, dva remija i samo jedan poraz, a pri tome postigla 39 golova, što je više od dva po utakmici, ali i primila samo 7 golova.

Xavi je posebno ponosan na igru njegove ekipe u odbrani. Tačnije, defenzivnu tranziciju koju izvodi nakon što suparnik krene u napad. Upravo taj dio igre bio je Barceloni loš posljednjih godina, a sada ga je pod Xavijem usavršila.

Posebno se to odnosi na situaciju iz drugog poluvremena, kada je Barcelona sjajnom timskom reakcijom opasnu kontru Betisa učinila bezopasnom. Barcin trener istaknuo ju je na presici nakon meča: "Kada sam vidio tu defenzivnu tranziciju, naježio sam se. Ekipa je tom prilikom izvela nevjerovatan poduhvat."

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()