Bale donio bod Velšanima protiv Amerike

Nakon odigranog kola u grupi B Engleska ostala usamljena na vrhu

21.11.2022. 22:00
  • Podijeli:
amerika_vels - reuters 1-1669062249393.webp Foto: Reuters

U okviru grupe B Svjetskog prvenstva u Kataru Sjedinjene Američke Države i Vels su podijelili bodove odigravši 1:1. Treba naglasiti da je ovo bio prvi nastup Velsa na Svjetskim prvenstvima još od 1958. godine.

Susret se igrao na stadionu Ahmad bin Ali u Al Rayyanu pred nešto više od 40 hiljada gledalaca, a Amerikanci su još jednom dokazali da osim košarke i ragbija, znaju igrati i pravi fudbal.

Naime, u prvom poluvremenu Amerikanci su potpuno nadigrali selekciju Velsa, a prve šanse imali su u 10. minuti. Prvo je Rodon zamalo postigao autogol, a potom je Sargent šutirao glavom pored gola.

Nagrada za mnogo bolju i agresivniju igru, nominalni domaćini u ovom susretu krunisali su vodećim golom. Igrala se 36. minuta kada je nakon lijepe akcije veznjak Chelseaja Pulisic uposlio Weaha, a ovaj rutinski pogodio za 1:0.

Foto: Reuters

U drugom dijelu Vels je ipak počeo nešto ofanzivnije u namjeri da stigne do izjednačenja. Prvu priliku propustili su u 64. minuti kada je Davies sjajno glavom šutirao, ali Turner još bolje brani.

Do kraja je selektor Velsa Robert Page krenuo na sve ili ništa, a to im se isplatilo u 81. minuti kada u šesnaestercu Zimmerman ruši Balea, a sudija bez ikakve dileme pokazuje na bijelu tačku.

Siguran izvođač najstrožije kazne bio je nekadašnji igrač Reala, koji u 82. minuti pogađa za 1:1 i oduševljenje navijača Velsa, koji je večeras na tribinama stadiona Ahmad bin Ali bilo u velikom broju. 

Foto: Reuters

Ostalo je do kraja 1:1. U ovoj grupi Engleska je prva s tri boda, dok Vels i Amerika na svom kontu imaju po bod. Iran je posljednji s užasnom gol-razlikom.

U narednom kolu Amerika će igrati protiv Engleske, dok će Vels na megdan Iranu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()