O nama

UNA je nova multimedijska platforma koja kreira televizijski program i digitalni sadržaj za višemlionsko gledalište i korisnike digitalnih usluga. U Srbiju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju i Crnu Goru stiže jedinstven doživljaj televizijskog sadržaja – spektakularna muzička takmičenja, neviđene večernje i dnevne tok-šou emisije, uzbudljivi rijaliti programi, pouzdani informativni i dokumentarni sadržaj, vrhunske serije, filmovi i kvizovi.

Donosimo potpuno drugačiji i jedinstveni pristup u kreiranju informativnog programa i zabavnog sadržaja prilagođenog svim starosnim grupama i cijeloj porodici.

Kvalitet će biti simbol UNE, a njen temelj se postavljao mjesecima kako bi gledaoci širom regiona dobili najbolje od najboljeg. Iza ovog zahtjevnog i izuzetno složenog projekta stoji tim od pet stotina najvećih medijskih profesionalaca iz čitavog regona koji su svoju karijeru gradili u najuticajnijim svjetskim i regionalnim medijskim kućama.

Projekat se zasniva na najsavremenijim digitalnim tehnologijama i uključuje televiziju visoke rezolucije, decentralizovano upravljanje produkcijskim resursima putem hiperbrzih optičkih veza i najsavremenije studijske produkcijske tehnike s daljinski kontrolisanim i robotizovanim kamerama.

Posebna pažnja posvećena je do sada u svijetu neviđenom stepenu implementacije virtuelne realnosti (VR) u produkciji živog TV programa s najnovijim dizajnerskim i tehničkim rješenjima koji će se ostvarivati iz četiri virtuelna studija u Beogradu, Zagrebu, Banjaluci i Sarajevu. Za potrebe snimanja izuzetno zahtijevnih šou programa, UNA posjeduje i dva velika studija u Beogradu i Zagrebu.

UNA je posvećena novim tehnologijama i svi će programi, mrežni sadržaji i aplikacija biti multiplatformski optimizovani, a inovativnom primjenom najsavremenije tehnologije UNA postavlja nove produkcijske i vizuelne standarde.

MISIJA: Inspirisati život gledaocima kroz kvalitetan zabavni i informativni sadržaj putem različitih platformi.

VIZIJA: UNA će biti regionalna spona kao i uticajna medijska kuća koja ne poznaje granice.